Date Ne Demek?

Date Ne Demek?

Tarih (Date)

Bir olayın gerçekleştiği veya gerçekleşeceği günü, ayı ve yılı ifade ediyor. Tarihler, genellikle gün, ay ve yıl sırasıyla yazılır ve tarih formatları kültürlere göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, Amerikan tarih formatında ay, gün, yıl sırasıyla (MM/DD/YYYY) yazılırken, Avrupa formatında gün, ay, yıl sırasıyla (DD/MM/YYYY) yazılıyor.

Örnek Kullanım:

- The date of the meeting is March 15, 2024. (Toplantı tarihi 15 Mart 2024'tür.)

Buluşma (Date)

İki kişi arasında önceden belirlenmiş bir zamanda ve genellikle romantik bir bağlamda gerçekleşen sosyal bir etkinliği ifade ediyor. Buluşmalar, tanışma, yakınlaşma ve ilişki kurma amacı taşıyor.

Örnek Kullanım:

- She went on a date with John last night. (Dün gece John ile buluşmaya gitti.)

Hurma (Date)

"Date" kelimesi aynı zamanda hurma meyvesini de ifade eder. Hurma, özellikle Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yaygın olarak tüketilen tatlı bir meyvedir.

Örnek Kullanım:

- Dates are a popular snack in many Middle Eastern countries. (Hurma, birçok Orta Doğu ülkesinde popüler bir atıştırmalıktır.)

Date Kelimesinin Diğer Kullanım Alanları

Zaman İşareti (Timestamp)

- Bilgisayar bilimlerinde ve veri tabanlarında, belirli bir olayın veya kaydın ne zaman gerçekleştiğini belirlemek için kullanılan bir zaman işaretidir.

Örnek Kullanım:

- The timestamp shows the exact date and time of the transaction. (Zaman işareti, işlemin kesin tarih ve saatini gösterir.)

Güncelleme ve Geçerlilik (Date)

- Ürünlerde, belgelerde veya yazılımlarda güncelleme veya geçerlilik tarihini ifade eder. Bu, bir belgenin veya ürünün son geçerlilik tarihi veya bir yazılımın son güncelleme tarihi olabilir.

Örnek Kullanım:

- Please check the expiration date on the package. (Lütfen paketin üzerindeki son kullanma tarihini kontrol edin.)

"Date" kelimesi, İngilizce'de birden fazla anlama gelen çok yönlü bir kelime. En yaygın kullanımları tarih, buluşma ve hurma meyvesi. Her bağlamda farklı anlamlar taşıyan bu kelime, dilin zenginliğini ve çok yönlülüğünü yansıtıyor. Dil öğrenenler için bu kelimenin farklı anlamlarını ve kullanım alanlarını bilmek, iletişimde daha etkili olmalarına yardımcı olacaktır.

Önceki Haber Kaizen Felsefesi Ne Demek?
Sonraki Haber Otistik Ne Demek?
Benzer Haberler

Manual Ne Demek?

Mansup Ne Demek?

Manipüle Etmek Ne Demek?

Lebaleb Ne Demek?